Ventilasjon

Det er viktig at leiligheten luftes godt for å unngå for høy fuktighet. Spesielt i vinterhalvåret kan høy luftfuktighet føre til f.eks. sopp. Et tydelig tegn på for høy fuktighet er kondensdannelse i ytterhjørner, på ventiler, vinduer, vannledninger o.l.

Det er spesielt vikitg å passe på fuktigheten på badet som ved hyppig bruk av dusj o.l blir utsatt for ekstrem fuktpåvirkning. Tørk også opp vann på gulv og vegger og sett gjerne opp baderomsdøra for å få gjennomluftet rommet etter bruk.

Boligventilasjon
Avtrekksventilasjon type Fresh 100dB er installert. Ventilene er plassert høyt oppe på veggen i soverom og stue. For å sikre god luftkvalitet bør filtret rengjøres1 til 2 ganger pr år. Ta tak i ventilhuset og dra det mot deg. Ta ut skumgummien som sitter rundt kanten av ventilhuset og vask den og ventilhuset forsiktig med mildt såpevann (f.eks. Nylonvask),. La skumgummi og ventilhus tørke før du setter det tilbake på plass. Tørk tilgjengelige deler av filterhuset (sitter fast i veggen) ut- og innvendig med f.eks. lett fuktig tørkepapir for å fjerne løst belegg. Pass på at papiret ikke er for fuktig da vil skittent vann renne nedover veggen!

Har du sotflekker på veggen? Ikke bruk vann og såpe på dette, da vil det sette seg fast i malingen. Bruk en tørr og ren microfiberklut til å fjerne soten.

Kjøkkenhette type Franke Futurum 251-10 Timer
Luftmengden økes ved åpne spjeldet i hetten. Vri på bryteren på fronten og still inn ønsket tid (opptil 1 time), når innstilt tid er gått stenges spjeldet og bryteren går tilbake til utgangspunktet. Kjøkkenventilatoren er utstyrt med metallfilter som kan vaskes i oppvaskmaskin. Det er viktig at filteret rengjøres ofte, minimum 1 gang pr mnd, og med noen enkle håndgrep kan filteret og andre skitne deler løsnes for rengjøring.

Trenger du nytt metallfilter til ventilatoren eller andre slitedeler? Kontakt Frankes servicefirma Nimanor i Moss - mailadresse ordre@nimanor.no - tlf 6925 2230.

Adresse: Stengata 20, Postboks 226, 1501 Moss

Borettslaget har et balansert ventilasjonsanlegg, dette betyr at en ikke har tillatelse til å installere kjøkkenvifte da det vil ødelegge hele avtrekkssystemet med overtrykk. Ved utbytting av kjøkkenhette må du velge kjøkkenhette som er tilsvarende orginal.

Baderomsventil type Exhausto BXL
Ventilen er utstyrt med patentert fuktstyring som forserer avtrekket ved økt luftfuktighet og går tilbake til grunnventilasjon i takt med avtagende luftfuktighet.

Da det samler seg mye støv/lo i luftuttaket bør filteret rengjøres minimum 1 gang i måneden. Løse deler vaskes med fuktig klut. Bruksanvisning for hvordan du åpner filteret finner du her .