Vedlikehold: Sotfjerning og vedlikeholdsvask av vegger og tak

For at overflaten på vegger og tak skal holde seg pene over tid og sotskjolder rundt ventiler og radiatorer unngås bør det gjennomføres en årlig vedlikeholdsvask av vegger og tak. Nedenfor kan du lese hvordan du utfører en vedlikeholdsvask enkelt og raskt uten skjolder og vonde skuldre!

Bruk av riktig utstyr er alfa og omega så går du til anskaffelse av en tak- og veggmopp i microfiber og et forlengelsesskaft - er jobben raskt unnagjort!

 • Fjern først tørt støv og spindelvev med en tørr microfibermopp
  Når mikrofibermoppen beveger seg mot underlaget dannes statisk elektrisitet og man får en støvmagnet som fjerner alt tørt støv svært effektivt. Rist moppen ned i en søppelpose underveis.

  Når alt det tørre er fjernet er det tid for å gå løs på eventuelle sotflekker

 • Fukt mikrofibermoppen i kaldt vann og vri moppen godt opp
  Bruk aldri varmt vann, dette binder soten til underlaget og du vil få skjolder som ikke lar seg fjerne - og IKKE GNI da risikerer du at det blir flekker!

  Pass på at det ikke renner av moppen og tørk forsiktig over de sotete områdene. Moppen vil skånsomt trekke til seg sotet fra underlaget

 • Tak og vegger
  Når sotflekkene er fjernet er tiden kommet for å rengjøre tak og vegger. Skyld moppen i kaldt vann, vri den godt og tørk over tak og vegger